שגיאה 404 היא דבר שחד משמעית פוגע ומשפיע על חווית המשתמש, שגיאה זו לרוב מובל על ידי קישור שאינו קיים ובאה להודיע לגולש שהוא מנסה להגיע לדף אינטרנט שאינו קיים.
איך נוכל לדעת עם גם אצלנו באתר קיימים דפי שגיאה 404?
עם האתר שלכם אינו מחבור לכלי ניהול אתרים זו היא בעיה ויש לפתור אותה, לאחר שנחבר את האתר למנהל האתרים אנו צריכים לבצע שגיאות סורק ובכך נוכל לצפות בכל דפי 404 שגוגל מזהה.
יש באפשרותנו לבצע סימון של דפים שתוקנו בכדי להביא להסרתם מהכלי לניהול אתרים ובכך גוגל יפסיק להציג את דפי ה404 כשגיאה אך יש לבדוק עם גוגל באמת מציג אותם כי הדפים לא קיימים בכדי לתקן את זה או שמה זו היא טעות לא רלוונטית.
שגיאה זו גם בדומה לשגיאה 404 מציגה לגולש התראה שהרי הדף שהוא מחפש למעשה לא קיים אך בסמוך שולחת משהו שנקרא קוד 200 אשר בעצם אומר שהדף תקין, דבר זה קורה בעקבות דף שככל הנראה באמת ריק או שפשוט בעל תוכן סתמי ומועט ובכדי לפתור בעיה זו אנו צריכים להעשיר את התוכן הקיים באמצעות הוספת תוכן עשיר ואיכותי, הוספת תכני וידאו וכדומה.
מה בעצם יוצר את דפי שגיאה 404 ?
ביצוע שינוי של כתובת ה URL
גוגל ממשיך לקלוט את הכתובתURL כאשר אנו משנים
הישנה ולכן ממשיך לסרוק אותה במקום את החדשה ולכן יש לעשות הפניית 301 לכתובת החדשה מהישנה
הסרתו של דף – כאשר אנו מסרים דף גוגל לא בהכרח יפסיק לקלוט ולסרוק אותו ולכן כלי מנהל האתרים יבחון את הדף המוסר כשגיאה 404 .
האפשרות של נפילתו של שרת – לעיתים השרת קורס או נופל מה שמוביל לדימוי של חוסר המיצאות דף שמוביל לשגיאה 404 זמנית עד לחזרתו של השרת לאוויר
לסיכום חברים יש להבין כי דפי שגיאה 404 עלולים להזיק לקידומו של האתר ויש להסירם בהקדם האפשרי בכדי לתת לאתר אפשרות לקידום ללא חסימות והפרעות מיותרות